نکات طلایی و کاربردی نگهداری سالمندان در خانه خودش
نگهداری از سالمند در منزل خدمتی است که هر فرد در دوران میانسالی احتمالاً به آن نیاز داشته باشد. برخی سالمندان درگیر مسائل پزشکی میشوند و دیگر به آسانی نمیتوانند کارهای قبلی خود را انجام بدهند. اینکه سالمندان مجبور باشند برای کمک گرفتن همواره به سراغ خانواده خود بروند احتمالاً برایشان خوشایند نباشد. درست نیست که سالمندان برای این کمک گرفتن احساس شرمندگی بکنند. انتخاب سالمندان بودن در منزل خودشان و کمک گرفتن از نگهدار سالمند است. سالمندان دوست ندارند خانه خود را ترک کنند و به خانه سالمندان و یا مراکز مراقبت از سالمندان مراجعه کنند. برای نگهداری سالمند در منزل تهران میتوان از اطرافیان نیز کمک گرفت اما این کمک نیز نمیتواند همیشگی باشد. اکثر سالمندان، ترجیح میدهند پرستار سالمند از آنها نگهداری کند تا اینکه به سرای سالمندان بروند یا از اطرافیان کمک بگیرند.
در این مقاله از مرکز پارسیان مهرپرور به بررسی مطالب زیر میپردازیم:
- چرا نگهداری سالمند در منزل اولویت دارد ؟
- 8 مورد از مزایای نگهداری سالمندان در منزل
- 5 مورد از مشکلات مراقبت از سالمندان در منزل
- خدمات اولیه مورد نیاز سالمندان چه میباشد؟
- ۲۰ نکته کاربردی نگهداری از سالمند در خانه خود
چرا نگهداری سالمند در منزل اولویت دارد؟
محیط منزل برای سالمندان آشنا است و به آن انس دارند به همین دلیل در آن آرامش دارند و همین آرامش به ویژه در حضور خانواده یا مراقب سالمند در حفظ سلامت سالمندان یا بهبود شرایط سالمند بیمار میتواند موثر باشد. برای مراقبت و پرستاری از سالمند در منزل ۲ گزینه پیش روی شماست در صورتی فردی از اعضای خانواده میتواند از وی مراقبت کند این مسئولیت را بر عهده بگیرد و گزینه دیگر استفاده از خدمات پرستاری در منزل میباشد.بهتر است جهت استخدام مراقب سالمند از مراکز ارائه دهنده این خدمات مشاوره بگیرید.برخی از سالمندان به جز خدمات مراقبت به برخی خدمات تخصصیتر مانند خدمات پزشکی، پرستاری، فیزیوتراپی نیز احتیاج دارند، میتوانید مراکزی را انتخاب کنید که همه خدمات را یکجا ارائه میدهند.
مرکز خدمات پرستاری در منزل مهرپرور میتواند به شما برای استخدام یک پرستار سالمند در منزل کمک کنند تا سالمند بتواند بیشترین احساس راحتی را در منزل خود داشته باشند. خدمات نگهداری سالمند در منزل به صورت شبانه روزی و پاره وقت به شما ارائه میشود. پرستارانی که به منظور نگهداری سالمندان در منزل به خانه شما اعزام میشوند دارای سابقه کاری بوده و از قبل احراز هویت شده اند. هم اکنون با کارشناسان ما تماس بگیرید.
۰۲۱-۴۴۴۴۲۴۱۰ ۰۲۱-۲۲۴۶۷۸۹۹ ۰۲۱-۷۷۷۱۴۷۸۸ ۰۲۱-۸۶۰۳۶۴۳۹ ۰۹۰۲-۱۱۰۵۶۲۲
8 مورد از مزایای نگهداری از سالمند در منزل
سالمندان به دلیل محدودیت جسمانی برای انجام کارهای شخصی خود ناتوان هستند. متأسفانه فرزندان نمیتوانند تمام زمان خود را صرف سالمند کنند و به خوبی نگهداری سالمند در منزل انجام شود. بهترین انتخاب در این زمان استخدام نگهدار سالمند است.
مزایای مراقبت از سالمندان در منزل
- مراقبت از سالمندان در منزل و حفظ احساس راحتی سالمندان
- مراقبت از سالمندان در منزل به وسیله پرستار خصوصی سالمند
- نگهداری سالمندان در منزل باعث حفظ قدرت و غرور سالمند میشود
- نگهداری سالمند در منزل متناسب با نیازهای سالمند
- حفظ احساس آرامش خیال در سالمند
- تامین نیرو متناسب با بودجه سالمند
- داشتن برنامه متناسب با علایق و نیازهای سالمند
- انتخاب پرستار توسط خود سالمند
1. مراقبت از سالمندان در منزل و حفظ احساس راحتی سالمندان
از مهم ترین فواید استخدام پرستار سالمند در منزل حفظ راحتی و آرامش سالمند است. سالمند در طول عمر خود خانهای امن و راحت برای خود مهیا کرده و در دوران پیری بهترین مکان برای سالمند همان منزل خودش است. سالمند میتواند در منزل خود، در تخت خواب خود، روی مبل خود بماند. سرای سالمندان قوانینی دارد که همه باید به آن پایبند باشند. منزل سالمند قوانینی دارد که خود سالمند آن را تعیین کرده و اجرا میکند. هیچ چیز بهتر از محدوده راحت خانه برای سالمند نمیباشد. برای سالمندی که در دوران جوانی خود کار و تلاش کرده تا منزلی تهیه کند بسیار دردناک است که از آن دست بکشد. مراقبت و نگهداری از سالمند در منزل خودش باعث میشود این تجربه تلخ را نداشته باشد و هر نوع کمک و درمانی را در خانه دریافت کند.
2. مراقبت و نگهداری سالمندان در منزل به وسیله پرستار خصوصی سالمند
در سرای سالمندان هر پرستار مسئولیت نگهداری از چند سالمند را در یک زمان به عهده دارد. اما زمانی که شما پرستار سالمند در منزل استخدام میکنید، پرستار به جز رسیدگی به سالمند شما کار دیگری ندارد. در نتیجه سالمند هر کمکی که لازم دارد دریافت میکند به علاوه با هزینهای که برای نگهدار سالمند پرداخت میکنید، مقدار بیشتری مراقبت از سالمند خود را دریافت میکنید.
3. مراقبت و نگهداری از سالمند در منزل باعث حفظ قدرت و غرور سالمند میشود
سالمند در طول زندگی خود به سختی کار کرده و در دوران سالمندی میخواهد از چیزهایی که بدست آورده بهره ببرد. سالمند اگر برای کارهایش به کمک کسی احتیاج داشته باشد، باز هم ترجیح میدهد در خانه خود از این کمک بهره ببرد. سالمندان در منزل خود قدرت مدیریت دارند. مراقبت از سالمندان در منزل خودشان باعث حفظ احساس استقلال آنها میشود.
4. مراقبت و نگهداری از سالمند در منزل متناسب با نیازهای سالمند
مراقبت از سالمند میتواند در مقاطع زمانی مختلفی صورت بگیرد که شامل موارد زیر میباشد :
- پرستار شبانه روزی سالمند
- پرستاری از سالمند بصورت روزانه
- پرستاری از سالمند بصورت شبانه
- نگهداری سالمند در منزل بصورت مقطعی
همچنین نگهداری از سالمند در منزل با توجه به نیاز جسمی آنها میباشد. سالمندانی که دچار بیماری هستند، یا برای مسائل بهداشتی و مزاجی خود کمک احتیاج دارند، بهتر است از نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل استفاده کنند. در این شرایط هر وقت سالمند نیاز به دادن دارو، استحمام،طهارت، آشپزی و دادن غذا و انجام امور منزل دارد، میتواند از کمک پرستار خود بهره ببرد. همچنین مراقبت از سالمند میتواند به صورت روزانه انجام شود. سالمندانی که شب بیداری دارند یا از اینکه شبها تنها بمانند بیزارند میتوانند پرستار شبانه داشته باشند.
5. حفظ احساس آرامش خیال در سالمند
با استخدام پرستار سالمند در منزل، سالمند به این آرامش خیال میرسند که در عین حالی که استقلال خود در زندگی حفظ شده است، هر زمانی که احتیاج به کمک داشته باشد کسی هست تا به او کمک کند. نگهداری از سالمند در منزل به این شیوه خیال خانواده و فرزندان وی را نیز آسوده میکند. حضور پرستار سالمند در منزل، میزان زیادی از بار مسئولیت اطرافیان سالمند کم میکند.
6. مراقبت از سالمندان در منزل متناسب با بودجه سالمند
حقوق نگهداری سالمندان در منزل: از دغدغههای ذهنی هر سالمند مسئله مالی میباشد. بیشتر سالمندان درآمد زیادی ندارند. اغلب حقوق بازنشستگی میگیرند یا از پس انداز خود استفاده میکنند. تأمین هزینههای سرای سالمندان میتواند برای سالمندان دشوار باشد. سالمند میتواند با توجه به بودجه مالی خود از حضور پرستار سالمند در منزل استفاده کند. استخدام پرستار سالمند در خانه به این سالمندان کمک میکند تا بتوانند هزینههای خود را مدیریت کنند و با توجه به بودجه خود خدمات خاص مراقبتی در منزل را دریافت کنند. برخی سالمندان به مراقبت ۲۴ ساعته احتیاج ندارند و اگر پرستاری برای چند روز در هفته داشته باشند نیازهای آنها برطرف میشود.
7. داشتن برنامه متناسب با علایق و نیازهای سالمند
هنگام نگهداری از سالمند در منزل، برنامه و جدول زمانی خاصی برای انجام کارها وجود ندارد. سالمند کارها را براساس تمایل خودش انجام میدهد. مانند مصرف غذا، استحمام، خواب و…. در حالی که در خانه سالمندان یک برنامه و جدول زمانی از قبل تعیین شده وجود دارد. سالمند در تنظیم برنامه کاری پرستار آزادی عمل دارد و میتواند با توجه به نیاز خود پرستار بگیرد. اگر سالمند احتیاج به اوقات تنهایی دارد، در آن روزها میتواند پرستار نداشته باشد.
8. انتخاب پرستار توسط خود سالمند
در سرای سالمندان،سالمند نمیتواند پرستار خود را انتخاب کند.در حالی که وقتی در منزل از سالمند نگهداری شود، برای استخدام پرستار سالمند، خود سالمند هم میتواند نظر بدهد و کسی که بیشتر توانسته با آن ارتباط برقرار کند را انتخاب کند.
5 مورد از مشکلات مراقبت از سالمندان در منزل
نگهداری از سالمند در منزل، زمانی که این فرد از والدین یا بستگان شما است ؛ شما را از لحاظ فیزیکی و احساسی درگیر میکند. زمانی که والدین سالمند شما نمیتوانند از خود مراقبت کنند، از شما دعوت کنند تا از آنها مراقبت کنید. این موضوع میتواند یک چالش برای شما باشد. در این وضعیت، یکی از کارهای دشوار، ایجاد تعادل بین زندگی خانوادگی خود فرد و سلامت و شادی والدین سالخورده میباشد. حفظ این تعادل زمانی دشوار میشود که قرار است این مراقبت مدت طولانی اتفاق بیفتد. البته این موضوع که مطرح شد یک چالش عاطفی محسوب میشود و میتواند پس از گذشت مدتی از بین برود ولی خیلی از مشکلات عملی وجود دارد که میتواند پیچیدگی خود را حفظ کند. در ادامه برخی مشکلات نگهداری سالمند در خانه را با هم بررسی میکنیم.
1. مراقبت از خانواده خودتان و پدر و مادر سالمندتان
احتمالاً به نظر نرسد اما مراقبت از فرزندان و شریک زندگی به مراتب سخت تر از نگهداری از والدین سالخورده میباشد. برای حل این مشکل احتیاج است که شما زمان و انرژی زیادی صرف بکنید. در صورتی که فرزند جوان در منزل دارید میتوانید روی کمک آنها هم حساب کنید یا حداقل به آنها توضیح دهید که چرا نمیتوانید مانند سابق برای آنها وقت بگذارید.
2. تأثیرات اقتصادی مراقبت از سالمندان
- نگهداری از والدین سالمند در منزل خودتان میتواند هزینههای اضافی در بر داشته باشد.
- این هزینهها شامل هزینه گرمایش، برق و سایر امکانات موجود در تمام روز به سرعت افزایش مییابد.
هزینههای تغذیه فرد دیگری، و همچنین هزینههای اضافی چیزهایی مانند هزینههای پزشکی و خدمات پرستاری در خانه که شما احتمالاً نتوانید این خدمات را در خانه ارائه دهید.
3. دشواریهای مراقبت از سالمندانی که علاقه به مستقل بودن دارند.
- جزئیات مراقبت از سالمند را با وی مطرح کنید.
- حتی د در صورتی که سالمند شما در بستر بیماری و رنج است.
- خیلی از والدین انتظار ندارند شما از منزل خود برای جا دادن به آنها استفاده کنید.
- مسئله دیگر متقاعد کردن سالمند است برای اینکه دیگر قادر به رانندگی نمیباشد.
- از رموز موفقیت شما در این زمینه این است :کاری کنید که سالمند استقلال خود را از دست ندهد.
- یکی از چالشهای فرزندان رسیدن به این اتفاق نظر با والدینشان است که آنها به کمک احتیاج دارند.
4. مناسب سازی منزل برای شرایط سالمند
منزل شما مطمئناً مناسب با شرایط شما میباشد، شخصی است و تزیین و دکور آن برای شما مطلوب میباشد. در واقع شما به سالمند مکانی برای زندگی اختصاص میدهید، سالمندی که مطمئناً نیازهای خودش را دارد و به تجهیزات خاص خودش احتیاج دارد و برای سالمندان کنار آمدن با شرایط منازلی که در آنها آمد و شد افراد غریبه زیاد میباشد دشوار است. در صورتی که والدین سالمند شما در خانه خودشان نگهداری میشوند بسیاری از این مسائل پیش نخواهد آمد.
5. مشکلات درباره بهداشت و سلامتی سالمندان
برخی سالمندان به دلیل کهولت سن دچار بیماری و برخوردهای تهاجمیمیشوند. این برخوردها برای فرزندان شما احتمالاً ناراحت کننده باشد. در این موقعیت لازم است به آنها یادآوری کنید که آنها پدربزرگ و مادربزرگ هستند و به آنها علاقه مندند و رفتار فعلی شان خارج از کنترل میباشد. فراموش نکنید که روشهای مختلفی برای به حداقل رساندن رفتارهای خاص سالمندان وجود دارد. اینها فقط بعضی از چالشهای عملی عمیق شما در هنگام مراقبت از سالمندتان در منزل میباشد که احتمالاً شیوه زندگی فردی شما را تحت تأثیر قرار بدهد.
خدمات اولیه مورد نیاز سالمندان چه میباشد؟
هر زمان که تصمیم میگیرید از سالمند خود در منزل نگهداری کنید زندگی شما دچار تغییراتی خواهد شد زیرا اولویت مراقبت از سالمند است که مسئولیت وی را برعهده گرفتهاید. مواردی که سالمندان به آن احتیاج پیدا میکنند:
- کمک به استحمام
- کمک به تحرک سالمند
- دادن داروهای سالمند
- کمک به نظافت شخصی و گرفتن طهارت
- نیاز به داشتن یک رژیم غذایی متعادل با حداقل میزان سدیم
۲۰ نکته کاربردی نگهداری از سالمند در خانه خود
نگهداری از سالمند در منزل کاری سخت است. مراقبت از سالمندان برای اطرافیان زحمت زیادی دارد. نگهداری سالمندان یکی از چالشهای فرزندان است. سالمندان همیشه دوست دارند در منزل خودشان نگهداری شوند. فرزندان سالمند و مراقبین سالمند باید با شیوههای فراهم کردن آسایش برای سالمندان آشنا باشند. در ادامه این مقاله قصد داریم برخی نکات دربارهی نگهداری سالمند در منزل را بررسی کنیم.
۱) تهیه یک برنامه روتین برای نگهداری از سالمند در منزل
بیماران و سالمندان وقتی یک برنامه روزانه مشخص در طول روز داشته باشند حس بهتری دارند چون دیگه به این فکر نمیکنند که باید خودشون و برای یک کار یا برنامه جدید آماده کنند و احساس امنیت بیشتری میکنند. پرستار سالمند یا بیمار و حتی اطرافیان آنها باید راجع به برنامه روزانه سالمند با آن صحبت کنند یا حتی یک لیست از کارهایی که در طول روز باید انجام بشه و تمام نیازهای سالمند در آن گنجانده شده باشد، داشته باشند و با سالمند و بیمار در جریان بگذارد. در این لیست باید تمام کارهایی روتین روزانه گنجانده شود. مانند : وعده غذایی، ساعت خوابیدن و بیدار شدن، تعداد دفعات استحمام در طول هفته، ورزش و اوقات فراغت سالمند، زمان مصرف داروها و…
۲) عادت های غذایی بیمار و سالمند در نظر گرفته شود:
پرستار سالمند باید عادتهای غذایی سالمند را در نظر بگیرد. اگر سالمند سخت غذا میخورد، پرستار در این زمینه باید بیشتر تلاش کند. در زمان نگهداری از سالمند در منزل باید غذاهای مورد علاقه سالمند را آماده کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که عادت های غذایی سالمند یک دفعه تغییر نمیکند.
رژیم غذایی مناسب برای سالمندان چه ویژگیهایی دارد؟
در صورتی که مراقب سالمند بتواند به بحث تغذیه سالمند رسیدگی کند میتواند قدم موثری در راستای حفظ و احیای سلامت سالمندان ایفا کند، در نقطه مقابل عدم توجه به رژیم غذایی سالمند میتواند سبب ایجاد آسیبهایی در سالمندان شود. اگر سالمندی که از وی مراقبت میکنید دارای بیماریهای زمینهای مانند چربی و فشار و دیابت میباشد توجه به تغذیه وی باید زیر نظر پزشک انجام شود. نوشیدن مایعات در رژیم غذایی سالمند نقش به سزایی دارد. مصرف هشت لیوان مایعات در روز میتواند کمک موثری در رژیم غذایی سالمند بکند. مایعات مناسب برای سالمند شامل آب، شیر، آب میوه، قهوه بدون کافئین، چای و سایر نوشیدنیهای غیر الکلی میشود. در برخی شرایط مانند نوعی بیماری قلبی، احتمالاً پزشک مصرف مایعات را نیز محدود نماید.
9 نکته طلایی تغذیه سالمندان برای نگهداری از سالمند در منزل
- در صورت امکان غذاها را خوشمزه و با ظاهر جذاب آماده کنید.
- برای سالمندانی که اشتهای پایینی دارند فهرستی از غذاهای مورد علاقه سالمند را تهیه کنید.
- برای تحریک اشتهای وی در نگهداری سالمند، هر زمان که امکان دارد، تمرینهای ورزشی انجام دهید.
- غذا را معمولا با ذکر و یادآوری نام خدا همراه کنید تا بیمار احساس وابستگی به قدرتی فوق قدرتها نماید.
- از آنجا که افراد سالمند بی حرکت به کالری زیادی نیاز ندارند از ارائه غذاهای پر کالری و بی حاصل مانند شیرینیها خودداری نمایید.
- برای مراقبت از سالمندان کم اشتها که تمایل به غذا ندارند با ارائه میزان کم و به تعداد دفعات بیشتر تشویق به تغذیه نمایید. میوه تازه، هویج و کرفس و غیره را در رژیم غذایی سالمندان قرار دهید.
- برای نگهداری و مراقبت سالمند در منزل تمرین ورزشی حتی برای افراد محدود به رختخواب و یا صندلی چرخدار میتواند باعث برقراری جریان خون شود و به حفظ هماهنگی مغز و ماهیچه کمک کند.
- در مراقبت از سالمند اگر قسمتی از بدن سالمند فلج است معمولا غذاها در قسمت چپ و یا راست دهانش جمع میشود. در این صورت با آرامی و با انگشت از روی گونه غذا را به سمت دیگر هدایت نمایید و با این حرکت به جویدن غذا توسط بیمار کمک کنید.
- بهتر است غذایی که برای سالمند آماده میکنید را با قطعه قطعه کردن و یا تکه تکه کردن، ریز کردن یا پوره کردن غذاها و سهولت جویدن و آسان نمودن بلعیدن. در این صورت شما به سالمندانی که دندان مصنوعی دارند و یا با کاهش توانایی بلعیدن مواجهند کمک میکنید.
۳) توجه به عملکرد روزانه دستگاه گوارش بیمار و سالمند
پرستار بیمار و سالمند باید به عملکرد روزانه دستگاه گوارش سالمند توجه کنند و هر گونه تغییر غیر عادی را بررسی کنند و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنند.
۴) توجه به نیازهای جسمانی هنگام نگهداری از سالمند در منزل
پرستار باید اول به نیازهای جسمی سالمند یا بیمار توجه کند،بعد از آن به نیازهای معنوی، احساسی و روحی روانی توجه کنند. سالمند مورد مراقبت نیاز دارد که از حالت جسمانی در موقعیت خوبی باشد مثلا جایی از بدنش درد نکند، بتواند درست غذا بخورد،روده اش خوب کار کند و… این وضعیتهای جسمانی نقش مهمی در زندگی سالمند دارد.
۵) کمک کنید تا سالمند خواب سالم و کافی داشته باشد
اصولا بیماران و سالمندان در طول روز میخوابند و در شب خواب خوبی ندارند. این عادت بد در خوابیدن در افرادی که با سالمند و بیمار زندگی میکنند هم اثر میکند. گاهی اوقات وقتی بیمار یا سالمند در فضایی نا آشنا زندگی میکنند، احساس راحتی ندارند که این موضوع میتواند روز خواب و تغذیه سالمند اثر بگذارد و باعث ایجاد اضطراب در سالمند شود.
۶) در برنامه روزانه بیمار یا سالمند ورزش گنجانده شود
پرستار باید سعی کند به سالمند مورد مراقبت کمک کند تا روزانه زمان کوتاهی به ورزش بپردازد.
۷) امکانات مورد نیاز هنگام نگهداری از سالمند بی تحرک در منزل
استفاده از تخت و تشک بیمارستانی به جای رختخواب معمولی برای سالمندانی که تحرک ندارند. برای سالمندان زمینگیر از تخت و تشک بیمارستانی استفاده کنید.
۸) تغییر پوزیشن سالمند بیمار یا سالمندی که تحرک ندارد
زمانی که سالمند مورد مراقبت توانایی تغییر پوزیشن و تحرک را ندارد،پرستار باید هر ۴ساعت یکبار پوزیشن سالمند را تغییر دهد تا سالمند دچار زخم بستر نشود. زمانی که سالمند زخم بستر دارد، زمانهای تغییر پوزیشن باید کوتاه تر شود (کمتر از ۴ ساعت یکبار). پرستار باید بداند به چه نحوی سالمند را تغییر پوزیشن دهد تا صدمه بیشتر به سالمند وارد نکند.
۹) پیشگیری از ایجاد زخم بستر در بیمار و سالمندی که تحرک ندارند
سالمند مورد مراقبت را هر ۲-۴ ساعتی یکبار بچرخانید و پوزیشن آن را تغییر دهید. نقاطی از بدن که بیشتر با سطح زمین در ارتباط است و فشار روی آن است را با کرمهای آبرسان و لوسیونها آغشته کنید. مرطوب نگه داشتن پوست،ماساژ و تغییر پوزیشن سالمند میتواند از ایجاد زخم بستر در سالمند جلوگیری کند.
۱۰) رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان سالمند بیمار یا سالمند
بعد از مصرف هر وعده غذایی سالمند باید دندانهایش را مسواک بزند. اگر سالمند نمیتواند، پرستار با یک مسواک نرم میتواند این کار را برای سالمند انجام دهد. برای سالمند از دهان شویه استفاده کنید. دندانهای مصنوعی سالمندان را هر روز از دهان آنها خارج کرده و تمیز کنید. برای لبهای سالمند از نرم کننده لب استفاده کنید.
نکات مهم رسیدگی به بهداشت دهان و دندان در سالمندان
در زمانهای مراقبت از سالمندان احتمالاً سالمند، دچار مسائل متعددی در دهان باشد، پوسیدگی دندان، دندانهای مصنوعی و مسائلی از این قبیل میتواند مشکلاتی در جویدن و بلعیدن بوجود آورند. پس میبایستی غذای سالمند با توجه به شدت و ضعف او آماده شود. اگر مشکل جویدن است تا حد امکان غذا باید نرم و قابل بلعیدن باشد. در موارد خاص احتمالاً برای ارائه مواد مغذی از شیوههای جانبی تغذیه استفاده کنید.
در این شرایط مهم است که به علائم عفونت توجه داشته باشید، وجود درد، قرمزی در محل سوزن و یا لوله تغذیه، و تب از آثار عفونت محسوب میشود. غذای سالمند توسط فردی که وظیفه نگهداری سالمندان را بر عهده دارد باید تا حد امکان در حالت نشسته به او بدهید و حوله و یا دستمالی را زیر چانه فرد نگه دارید تا از کثیف شدن لباس ایشان جلوگیری شود. قبل از غذا دادن به سالمند خودتان غذا را بچشید تا از مزه و داغی آن مطلع شوید.
۱۱) توجه به بهداشت مو هنگام نگهداری از سالمند در منزل
بهتر است فرد بیمار یا سالمند موهایشان را کوتاه نگه دارند تا راحت تر بتوانند به آنها رسیدگی کنند.پرستار باید به فرد در شستشو موها و مرتب کردن آنها کمک کند.
۱۲) توجه به بهداشت ناخنها در نگهداری از سالمند در منزل
پرستار باید به صورت منظم ناخنهای سالمند را کوتاه کند. ناخنهای دست را طوری کوتاه کنید که شکل همان انگشت را به خود بگیرد. ناخنهای پا را به صورت مستقیم کوتاه کنید. پرستار باید در هنگام کوتاه کردن ناخنهای سالمندانی که دیابت دارند بیشتر دقت کند.
۱۳) راه حل درست برای بی اختیاری سالمند
پرستار میتواند از موارد زیر برای مقابله با بی اختیاری ادرار فرد بیمار یا سالمند استفاده کند:
- استفاده از پوشک بزرگسالان
- استفاده از ملحفههای مخصوص بی اختیاری(از بیمارستانها تهیه کنید)
- استفاده از محافظ تشک (تشک را با محافظ تشک پوشانده،سپس رختخواب را روی آن قرار دهید)
۱۴) بهداشت دستهای پرستار در زمان نگهداری از سالمند در منزل
در زمان نگهداری از سالمند در منزل، پرستار باید دستها را با آب و صابون بشوید. تا آلودگیهای به فرد بیمار انتقال پیدا نکند.
۱۵) در نگهداری داروها محتاط باشید
داروها را در جایی امن و دور از دسترس کودکان قرار دهید.
۱۶) تنظیم لیستی از شمارههای مهم و ضروری
لیستی از شمارههای ضروری مانند:پزشکان، پرستاران تنظیم کرده و در دسترس پرستار قرار دهید.
۱۷) در اختیار داشتن اطلاعات اولیه و ضروری یا سالمند
پرستار باید اطلاعات اولیه مانند کارت کمکهای پزشکی در اختیار داشته باشد.
۱۸) ایجاد آرامش در سالمند هنگام نگهداری از سالمند
پرستار باید سالمند را تشویق کند تا درباره خاطرات خوش خود صحبت کند. سعی کنید با سالمند فعالیتهای آرامش بخش انجام دهید. این کارها میتواند سبب کنترل درد در بیماران شود.
۱۹) توجه به سلامتی خود پرستار
پرستاران باید به سلامتی خود نیز توجه کنند.بهتر است زمانهایی در طول روز هرچند کوتاه وقفهای به کار دهید به خود اختصاص دهید و در آن زمانها استراحت کنید یا ورزش کنید تا نشاط دوباره بدست بیاورید.
۲۰) برای اعتقادات و باورهای سالمند ارزش قائل شوید
در زمان نگهداری از سالمندان در منزل به باورها و اعتقادات فرد سالمند احترام بگذارد. این باورها عبارت اند از:
- صحبت کردن به زبانی خاص
- تصمیمات مربوط درمان و سلامتی
- غذاهای مورد استفاده در خانواده
- رسم و رسومهای مربوط مرگ و میر
- اعتقادات مذهبی و آداب و رسوم فرهنگی
حقوق نگهداری سالمند در منزل
قیمت نگهداری از سالمندان و بیماران در منزل بر اساس کنترل دفع (پوشکی بودن، لگنی بودن)، توانایی حرکت و براساس وزن سالمند متفاوت است و در زمان کارشناسی هزینه دقیق اعلام خواهد شد.
موسسات نگهداری از سالمندان در منزل
داشتن زندگی شاد و مستقل از خواستههای سالمندان میباشند. زندگی در هیچ جایی به جزء منزل خود سالمند این حس را به سالمند منتقل نمیکند. استقلال و قدرت مدیریت را از سالمند خود سلب نکنید و اجازه دهید در منزل خود مورد مراقبت قرار گیرد. اکثر سالمندان نیاز به شاد بودن دارند و ترجیح میدهند در دوران سالمندی خود همچنان استقلال خود را حفظ کنند و این دو موضوع زمانی اتفاق میافتد که سالمند مجبور به ترک خانه خود نباشد. اگر ساکن تهران، حومه تهران و یا کرج هستید و برای مراقبت از سالمند خود، نیاز به یک مراقب سالمند مناسب دارید؛ میتوانید از خدمات نگهداری از سالمندان در منزل تهران بهره بگیرید.
برای مطالعه قیمت نگهداری سالمند در منزل تهران، لینک زیر را کلیک کنید:
تعرفه نگهدار و مراقب سالمند در منزل
نوشته نگهداری از سالمند در منزل : ۲۰ نکته مهم نگهداری از سالمندان در خانه + مزایا و معایب اولین بار در پارسیان مهرپرور | پرستار سالمند , پرستار کودک. پدیدار شد.
بدون دیدگاه